edelsteentje

chakra stimuleren met edelstenen

Chakra's en Edelstenen

Basischakra stimuleren met edelstenen

Basischakra

De basischakra of wortelchakra ligt onder je stuitje en hoort bij de kleur rood en de meeste rode edelstenen. Deze chakra staat voor zelfvertrouwen en zelfinzicht en bevordert deze waar dat nodig is. Als je deze chakra nieuwe positieve energie wilt geven kan je het beste rode of zwarte edelstenen gebruiken zoals oa. Agaat Botswana, Apachetraan, Bronziet, Granaat, Heliotroop, Hematiet, Gele Jaspis, Jaspis Landschap, Jaspis Luipaard, Rode Jaspis, Jaspis Zebra, Labradoriet, Magnetiet, Obsidiaan Mahonie, Obsidiaan Sneeuw, Onyx, Opaliet, Petaliet en Pyriet.

Heiligbeenchakra

De heiligbeenchakra of sacraalchakra ligt bij het laagste gedeelte van je onderbuik en draagt de kleur oranje. Deze chakra staat voor lust en seksualiteit, als deze chakra in balans is en open dan is het makkelijker om de gevoelens en gedachten van mensen te zien en begrijpen. Deze chakra kan je het beste voorzien met positieve energie, gebruik hiervoor edelstenen zoals oa. Agaat Botswana, Bronziet, Calciet Honing, Calciet Oranje, Carneool, Goudtopaas, Gele Jaspis, Jaspis Landschap, Maansteen en Obsidiaan Mahonie.

 Heiligbeenchakra stimuleren met edelstenen
Zonnevlechtchakra stimuleren met edelstenen

Zonnevlechtchakra

De zonnevlechtchakra of plexus solaris ligt op je maag en straalt van de voorkant naar de achterkant van het lichaam. Deze chakra draagt de kleur geel en staat symbool met jou persoonlijkheid, jou indentiteit. Als deze chakra in balans in en energievol vind je het makkelijker om voor je zelf op te komen en zelf beslissingen te nemen. De zonnevlecht chakra beinvloed ook je lichamelijke energie, als de chakra in balans is voel je je niet zo snel moe. Edelstenen die bij deze chakra horen zijn oa. Aragoniet, Barnsteen, Brazilianiet, Calciet Honing, Citrien, Goudtopaas, Jaspis Landschap en Mosopaal.

Hartchakra

De hartchakra zit bij het hart en is de chakra van de liefde, deze chakra is vebonden met de kleur groen. Als deze chakra in balans is zal je het gemakkelijker vinden om de liefde te herkennen. Zowel liefde geven als krijgen, daar zorgt de hartchakra voor. Als je denkt dat je meer compassie zou moeten hebben of je hebt 't idee dat er sprake is van verbindingsangst, dan is de hartchakra waarschijnlijk uit balans. Deze edelstenen worden veelal gebruikt om deze chakra op te laden, met oa. Aardbeienkwarts, Agaat Botswana, Amazoniet, Groene Aventurijn, Oranje Aventurijn, Boomagaat, Brazilianiet, Calciet Cobalto, Groene Calciet, Charoiet, Chrysocolla, Chrysopraas, Grossulaar, Heliotroop, Jade, Groene Jaspis, Luipaard Jaspis, Kunziet, Lepidoliet, Magnesiet, Malachiet, Mangano Calciet, Mosopaal, Prehniet, Rhodochrosiet en Rhodoniet

 Hartchakra stimuleren met edelstenen
Keelchakra stimuleren met edelstenen

Keelchakra

De keelchakra ligt bij de keel, Deze chakra draagt de kleur lichtblauw. Deze chakra staat voor vitaliteit, uithoudingsvermogen en spiritualiteit. Maar ook voor communicatie en lichamelijke communicatie. Als je een geprek moet houden of een speech moet geven is het belangrijk dat de keelchakra in balans is. Om de keelchakra in balans te brengen en op te laden worden de volgende edelstenen gebruikt, met oa. Ioliet, Larimar, Lapis Lazuli, Disthen, Chrysocolla, Chalcedoon, Celestiet, Groene Calciet, Blauwe Calciet, Blauwe Kwarts, Blauwe Aventurijn, Aquamarijn, Apatiet, Angeliet en Amazoniet

Derde oog chakra

Het derde oog chakra bevindt zich op je voorhoofd boven de neus en draagt de kleur inigo. Deze spirituele chakra bevordert het zesde zintuig, de chakra stimuleert en helpt met het spirituele bewustzijn. Ook de communicatie met engelen en gidsen worden positief beinvloed door deze chakra. Om deze chakra op te laden worden deze edelsten gebruikt, met oa. Amethist, Amazoniet, Apatiet, Fluoriet en Lapis Lazuli.

Derde oog chakra stimuleren met edelstenen
Kruinchakra stimuleren met edelstenen

Kruinchakra

De kruinchakra ligt bij je kruin op je hoofd en draagt de kleur paars. Deze chakra is verbonden en wordt beinvloed door de andere zes chakra's. Het is misschien ook de meest lastige chakra om te openen, om deze te openen moet je compleet in balans zijn. Als deze chakra in balans is en vol met positieve energie barst je van het geluk, geluk vind je dan in alle kleine dingen. Om deze chakra in balans te krijgen worden volgende edelstenen vaak gebruikt: Amethist, Aragoniet, Celestiet, Charoiet, Dumortieriet, Goudtopaas, Howliet, Ioliet, Jade Lila, Lepidoliet, Magnesiet, Mosopaal, en Bergkristal.
Edelstenen chakra's

Elke edelsteen heeft dus een invloed op een of meerdere chakra's van je lichaam.
Neem een kijkje bij het overzicht van edelstenen en kom te weten welke edelsteen jou het beste kan helpen met het stimuleren van je chakra's.