logo

detailsBanner

Reinigen
en
Opladen

Reinigen en Opladen

Edelstenen dienen voor optimale werking minstens één keer per maand gereinigd te worden. De positieve energieën moeten opgeladen worden terwijl de negatieve energieën verwijderd dienen te worden middels reiniging. Er zijn verschillende manieren om een edelsteen te reinigen en op te laden, hier vind u de meest gebruikte manieren om uw steen op te laden. U zal aan de edelsteen en uzelf merken welke reinigings methode het beste voor uw steen is.

vuur.png

Vuur

Je kunt een edelsteen opladen door de steen snel een aantal keer door de vlam te halen. Doe dit met een tang die niet heet wordt.

Water

Door de steen onder stromend water te houden of gemiddeld 24uur in een kopje schoon water te doen wordt hij ook gereinigd en ontladen.

water.png
zon.png

Zon

Leg je steen een middag in de zon om ze op te laden. Let op dat sommige stenen verkleuren door de zon, leg deze daarom onder een doek.

Maan

Edelstenen die gevoelstenen zijn kan je het beste opladen en ontladen van negatieve energie door ze een nachtje in het maanlicht te plaatsen.

maan.png
arde.png

Aarde

Je kunt uw edelsteen opladen met positieve energie door ze minstens drie dagen in de aarde te begraven. Spoel de steen daarna goed af.

Geode

Een goede methode om je edelsteen weer als nieuw op te laden is om deze in een geode of cluster van dezelfde steen te plaatsen.

geode.png